Zehra Işıklı Aldanmaz, Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunudur. Yaklaşık 10 yıldır İstanbul’da ve online olarak yüzlerce çocuk, ergen ve aileleriyle sahada aktif olarak çalışmıştır. 0-18 yaş grubu çocuk, ergen ve ebeveynleriyle çalışmaktadır. Psikolojik danışmanlık, terapi ve atölye programları hazırlamakta ve yürütmektedir. 2015-2023 yılları arasında Etiler, Levent ve Bostancı’da çeşitli duyu bütünleme merkezi, klinik, psikolojik danışmanlık merkezi ve okullarda çalışmalar gerçekleştiren Zehra Işıklı Aldanmaz, 2023 yılı itibariyle çalışmalarına yeni taşınmış olduğu Bitlis’de yüz yüze ve online olarak devam etmektedir.
Oyun Terapisi eğitimleri Amerikan Oyun Terapileri Derneği tarafından akredite edilen Zehra Işıklı Aldanmaz, aynı zamanda gelişimsel zorluklar başta olmak üzere çocuklarla uygulanan Floortime Terapisi uygulayıcısıdır. Floortime sertifikasyonu, merkezi Amerika’da bulunan ICDL (International Council on Development and Learning) tarafından akredite edilmiştir.
Aynı zamanda çocuk ve ergenlerin bilinçaltı dinamiklerini anlamak üzere geliştirilen projektif testler uygulayıcısıdır. Projektif test uygulayıcı eğitimini Rorschah ve Projektif Testler Derneği’nden almıştır. Uyguladığı diğer müdahale programları aşağıdaki gibidir:
Oyun terapisi, floortime terapisi, sanat terapisi teknikleri, projektif testler uygulayıcısı, dikkat eksikliği ve hiperaktivitede dikkat geliştirmeye yönelik Check-up müdahale programı, Öğrenme güçlüğüne yönelik Uzman DMP uygulayıcısı ve Eteçom (Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı)
İşini severek yapan Zehra Işıklı Aldanmaz, bir birey olarak toplumsal psikolojinin iyileşmesi konusunda aktif çalışmalar yapmayı bir sorumluluk olarak görmektedir. Bu doğrultuda üniversite yıllarından beri çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktadır. Yer aldığı veya geliştirdiği bazı sosyal sorumluluk projeleri aşağıdaki gibidir:
– Köy Okulları Projesi (2023-2024 Güz döneminde çalıştığı kolejdeki lise öğrencilerinin köy okulu öğrencileriyle buluşmasını sağlayarak köy okulu öğrencilerine yönelik atölye programları düzenlenmesini sağlamıştır. Bu sayede lise öğrencilerinin de sosyal sorumluluk konusunda tecrübe ve farkındalık kazanmaları amaçlanmıştır.)
– ElinElimde Projesi (2023 Şubat depremini yaşayan Maraş, Adıyaman ve Şanlıurfa’daki çocuklarla birlikte psikososyal müdahale programları yürütmüştür.)
– Gönüllüpsikolog projesi (2020 yılında gerçekleşen salgın döneminde halkın psikolojik okuryazarlığını geliştirmek üzere Gönüllüpsikolog projesine içerik üretmiştir.)
– Merhaba Otizm projesi (2020 yılında gerçekleşen salgın döneminde otizmli çocukların evde eğitimlerinin devamlılığını sağlayabilmek için ailelere online gönüllü danışmanlık ve eğitim vermiştir.)
– Getem ve Sebeder (Görme engelli bireylerin gündelik hayatlarını iyileştirmek üzere çeşitli çalışmalarda yer almıştır.)
– İlköğretim Okullarına Yardım Derneği (Dezavantajlı köy okullarına giderek atölyeler yürütmüş ve ziyaret edilen okullardan davet edilen öğretmenlere yönelik mesleki gelişim atölye programlarının yürütüldüğü Boğaziçi Üniversitesi İlkyar 2016 Yaz Bilim Okulu’nun koordinatörlüğünü üstlenmiştir.)
İletişim
©2023. Sensitive Psikoloji - Tüm Hakları Saklıdır.